tirsdag 30. august 2011

Rotary Oriantation Weekend

Hola!

I helgen møtte jeg for første gang alle de andre utvekslingsstudentene som er her i samme distrikt som meg. Jeg gledet meg utrolig til å møte dem, siden alle tidligere utvekslingsstudenter sier at det alltid er utrolig hyggelig - og vet dere hva? Det var det også :D

Vi møttes på fredag, hjemme hos en av Rotarianerne. Huset var enormt! Vi er 15 stykker fra alle mulige land (For spesielt interesserte: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Canada, Spania, Mexico, Belgia, Frankrike, Japan, USA, Østerrike). Vi spiste middag, snakket, spilte billiard, snakket, spilte kort, la oss, snakket, snakket, sov.



Dere ser sikkert at vi alle har på oss blazere med masse pins på. Dette er kjennetegnet til Rotary-utvekslingsstudenter. Alle har med seg pins fra sitt land, og så bytter man med de man møter. Til slutt skal den bli så tung at man ikke kan gå med den mer!


Vi måtte opp tidlig, og fant fort ut av at regelen på maks 3 min dusj, ikke var overvurdert. For det første tok det sin tid, og etter at sistemann var ferdig hadde vi ikke mer varmt vann igjen. Etter frokost dro vi til Mayona Bay, der vi seilte rundt på en stor seilbåt i en god stund. Vi satt for det meste på dekk og snakket, rett og slett fordi alle har opplevd så mye, og det er fint å kunne dele tankene med noen som opplever det samme.


Videre dro vi til en klatrepark. Det var en salgs hinderløype mellom trærne. Det var utrolig gøy, og på den måten ble vi også bedre kjent fordi man til dels virkelig trengte litt hjelp for å komme seg videre.



På kvelden hadde vi BBQ. Som dere sikkert har skjønt er dette veldig populært i Australia. Alle landene har sin egne ansvarsperson, så de kom også for å delte, og for å bli kjent med oss. Etter middagene kom selveste "Reptile Man! Ohhh! Han hadde med seg alt fra slanger til skilpadder, og vi fikk det ene og det andre dyret hengt rundt halsen. Ikke alle syntes at det var like kult, men jeg personlig syntes det :3

På søndag var det igjen en litt mer formell dag. Vi måtte høre på foredrag, der vi fikk høre alle reglene IGJEN. Vi fikk også vite mer om "Safarien" vi skal på i mai. Vi skal på en rundreise i "området" i ca tre uker. Reisen er ca 10 000 km lang, og alle gleder seg utrolig mye! Ifølge tidligere studenter blir det årets høydepunkt! :D


Ellers har det begynt å bli varmere, og denne uken er den offisielt første våruka - endelig! Det betyr også at vi på skolen begynner å gå med fantastiske strømper, og at termometeret kryper opp til ca 28 grader :3

- Beccy

tirsdag 23. august 2011

Pancakes!!

Hmmmmm! Det finnes ikke bedre enn frokostene her i Australia, og hver morgen er de en like stor overraskelse! 

Vel, på hverdagene er det som oftest "porridge", gryn eller toast, men i helgene er det noe nytt hver gang. Nå skal jeg ikke ramse opp alt, men jeg må bare dele denne fantastiske oppskriften, rett og slett fordi disse "pancakes" er utrolig gode!




1 1/2 cups milk
1 egg
2 tsp vanilla extract
2 cups self-raising flour (Self-raising flour = 1 cup plain flour + 1,5 tsp baking powder)
1/4 tsp bicarbonate of soda
1/3 cup sugar
25g butter, melted



Whisk milk, egg and vanilla together in a jug. Sift flour and bicarbonate of soda into a bowl. Stir in sugar. Add milk mixture. Whisk until just combined.

1/4 cup for each pancake. Cook. Eat. Nam!


Ellers har jeg det fortsatt topp! Siden de på skolen til min andre vertsmor har internasjonal uke, og en av klassene (year 5) hadde om Norge, dro jeg for å besøke dem i dag. Jeg ble selvfølgelig hullet med spørsmål, men de var utrolig søte! I dag hadde jeg også presentasjonen om meg og Norge på rotarymøtet. Jeg fikk sitte på "front table" under middagen og følte meg litt spesiell (mehe). Foredraget gikk utrolig bra! I etterkant ville de at jeg skulle synge "Ja vi elsker", men jeg klarte å vri meg unna.

Jeg var hos rådgiverene mine hele helgen, og sammen med dem dro jeg til Foster. Været var ikke helt på vår siden, men vi hadde allikevel en fin dag!

Håper alt står bra til i Norge! Beccy



fredag 19. august 2011

Regn, regn gå din vei!

Hola!

Etter at de fire fra PNG dro hjem på mandag, har dagene blitt litt mer normale. Jeg begynte å ta skolebuss, noe som betyr at jeg må opp ganske mye tidligere, og kommer hjem mye senere. Bussen plukker opp alle barna foran døra, og på ettermiddagen slipper den oss også av igjen der. Siden jeg bor rett ved en stor vei, betyr dette at jeg må ta en runde rundt, for så å komme tilbake på riktig side av veien - men jeg vil jo ikke bli påkjørt :) Om noen har sett hvordan stemningen er på en skolebuss på amerikanske filmer, ja, akkurat slik er det i virkeligheten! Alle kjenner alle, til tross for at vi kommer fra alle mulige skoler. Det er den samme bussjåføren hver dag, så han kjenner selvfølgelig også alle, og han er utrolig hyggelig!




I dag var det en skikkelig kjip Australsk vinterdag. Jeg vet ikke hvor mange "minus"grader det var, men det var sykt kaldt. Dere aner ikke hva jeg hadde gjort for å få lov til å gå i bukse og en god, varm jakke på skolen (spesielt siden klasserommene ikke blir varmet), men skoleuniform er tingen! I tillegg begynte det å regne mens jeg var på bussen hjem. Aldri i hele mitt liv har jeg sett så mye regn! Og til tross for at Adrian møtte meg med paraply etter 10 meter, så det ut som om jeg hadde dusjet med klær (og jeg overdriver ikke)! På nyhetene kom det også flomvarsler, så vi får se hvordan det ender.

Jeg var også med å spille golf igjen. Det er et slit å dra seg opp når det er så kaldt, men det er alltid veldig hyggelig når man først har kommet seg opp. Jeg fikk til et par bra slag i dag, men høydepunktet var den store kenguruflokken som hoppet rundt på banen, og to av dem hadde små kenguruer tittendes ut av magen! (Kameraet glemte jeg selvfølgelig)

Ellers håper jeg at alt står bra til med dere i Norge, og at dere koser dere på skolen (endelig er det deres tur også)! Nå er det bare fem uker igjen, så jeg også ferdig med førsteklasse :D

lørdag 13. august 2011

Slitsomt å være utvekslingsstudent!


Mye har skjedd i løpet av den siste uka, og jeg kjenner at jeg kunne sovet i sikkert flere dager, men det har jeg jo ikke tid til!

På onsdag dro vi, vertsfaren min, de 4 fra PNG, og Anna fra Østerrike til Sydney. Vi var utrolig heldige med været, ettersom det var en av de eneste dagene uten regn, så vi hadde en utrolig flott dag! Dagen startet med toget til Sydney. Det hele tok over to timer, noe som var ganske kjedelig, men med litt søvn og prat fikk vi tiden til å gå. Vel fremme besøkte vi en av Rotaryanerene på kontoret hans, ettersom det er i 54 etasje på den nest høyeste bygningen i Sydney - vi hadde en utrolig utsikt! Det var første gang at de fire tok en heis, så det var nok litt skummelt, spesielt siden den ikke gikk så veldig sakte akkurat!


Videre dro vi ned til havna der vi så på Harbor Bridge og selvfølgelig operaen. Det var jo litt kult å se operaen siden den er så kjent, men egentlig trodde jeg at den var større enn det den var. Sydney er rett og slett en fantastisk fin by, og for dere som ikke har vært der anbefaler jeg dere å dra hit!


På fredag ble jeg invitert til å dra til "Australian Reptile Park" av Will og vertsfamilien hans, så endelig fikk jeg se noen av disse farlige dyrene som alle snakker om. I parken hadde de krokodiller, edderkopper, koalaer, masse reptiler og mye mer. Høydepunktet var vel da jeg plutselig skulle komme frem når de viste frem alle mulige dyr, og fikk hengt en diger kobra rundt halsen! 



I dag, lørdag, dro vi til Mayona Bay. Først padlet vi litt rundt i en stor innsjø, og etter det hoppet vi i strikk. Jeg kan ikke akkurat si at jeg hadde gjort det, om ikke alle hadde tvunget meg, men til slutt var det jo veldig gøy! Vi ble trukket opp i et tau, sikkert 20 meter, for så å slippe oss selv ned. Akkurat det var den verste biten. Vite at man trekker i en trå, og så faller man, menmen - nå er det gjort :D Senere på dagen dro vi på båttur ut på havet. Jeg må si at de første minuttene var veldig fine, etter det sovnet jeg, og våknet først da vi la til etter to timer. Ja, det er slitsomt å være utvekslingsstudent ;D

(Bilde kommer)


I dag er det bare to dager igjen, så drar de fire. I morgen er det "Goodbye BBQ", og jeg må virkelig si at jeg kommer til å savne dem utrolig mye! Det er selvfølgelig ganske slitsomt å passe på dem så mye, men jeg skjønner jo at det må være utrolig å gå fra en liten landsby i ingenting til stooore Australia.

- Beccy

tirsdag 9. august 2011

Newcastle

Hei på dere!

Nå har jeg snart vært her i Australia i en måned. Til tross for at jeg savner alle dere i Norge utrolig mye, må jeg si at jeg ikke angrer på at jeg dro. Jeg har opplevd så utrolig mye, og mye mer står i vente. Jeg vet rett og slett ikke hvor de siste ukene har blitt av!?

På lørdag dro vi til Newcastle. Første gang at jeg tok tog i Australia, for dere som lurer på det, og jeg kan ikke akkurat si at jeg merket noen forskjell. I Newcastle dro vi først på en utrolig flott strand som jeg desverre ikke husker hva heter. Sanden var utrolig fin, og det knirket når man gikk på den! :D




De fire badet selvfølgelig igjen, men selv valgte jeg å ta meg en tur ut på brygga, siden det visst nok skulle være en veldig fin utsikt der - og det var det også!

Videre dro vi til en slags dyrepark, Black Batt Reserve. Man gikk på en sti gjennom området, og det var ikke sånn dyrepark atmosfære, så det var veldig fint. Mange fra Rotary kom, og igjen hadde vi en typisk Australsk BBQ. Jeg fikk se, men også klappe min første koala! Og en ting: de er mye søtere enn det de ser ut som på bilder!



På søndag dro vi til Newcastle igjen, men denne gangen for å se kampen mellom "Knights" og "Riders". Det var min første skikkelige football kamp, og det tok litt tid før jeg skjønte reglene. Men en ting som rett og slett var veldig annerledes i forhold til europeiske sportsgreier; i det "Riders" kom inn på banen, buet alle dem ut (det var på Newcastles hjemmebane), i tillegg kom det aboriginals inn på banen som skulle skremme dem før start ++ Ikke noe til sportsånd her altså! I tillegg fikk jeg møte spillerne etter spillet, og det var jo veldig kult :D



 


- Beccy


tirsdag 2. august 2011

Nelson Bay

Heihei!

Nå har jeg vært i Australia i litt over to uker. Det føles ut som om jeg har vært her mye lenger, i positiv forstand. På fredag bakte jeg 300 pepperkaker. For å si det sånn, det var første, men også siste gang at jeg har bakt så mange. Grunnen til at jeg bakte så mange, var siden Rotaryklubben min hadde en fundraiser på søndag - "Christmas in July". Dette var for å sammle inn penger til å bygge skoler, sette opp vanntanker osv. i PNG.


På lørdag dro vi til Nelson Bay. Dette ble arrangert av Nelson Bay Rotary, og var ment for å vise de fire fra PNG litt mer av Australia, og heldige meg fikk bli med. Turen startet på Gang Gang utsiktspunkt, fortsatte til en strand, der Jackson bestemte seg for å bade. Selv kjente jeg bare på vannet, og til tross for at alle mente at det var kjempekaldt, tror jeg det var varmere enn i Norge. Så tok vi en ferge fra Nelson Bay ti Tea Gardens. Det var visst 95% sjanse for å se delfiner på turen over, men vi så desverre ingen. Det var likevel utrolig flott, og derfor kommer jeg til å vise noen bilder. Det var rett og slett herlig!


  


 

Skolen min har for tiden "Education week" og i den anledning spilte jeg (sammen med to andre) en liten konsert på et stort kjøpesenter her. Det var jo veldig gøy å få spille bass igjen, men da merket jeg også hvor mye jeg egentlig savner dere i Norge!

Siden jeg vet at du, Courtney, leser denne bloggen, må jeg nesten takke deg for de utrolig gode kjeksene du bakte til meg i sist uke, og for at dere har tatt meg så godt imot! :D

- Beccy