onsdag 27. juli 2011

Golf


I går hadde jeg en hektisk, men utrolig flott dag!

I Australia er det vanlig å ha sportsdager på skolen. Isteden for at hver enkelte klasse har en time sånn innimellom, har alle det samtidig. På skolen min har de denne på tirsdager fra kl 12, men siden U11 og U12 ikke har sport lenger, får vi fri!

Jeg ble altså hentet av vertsfaren min på skolen, siden jeg hadde bestemt meg for å bli med ham å spille golf. Jeg var jo veldig spent, siden jeg aldri har prøvd det, og egentlig hadde jeg ikke trodd at jeg noen gang skulle komme meg lenger enn minigolf. På vei til golfplassen fikk jeg en kjapp oppsummering av reglene, og like etterpå skulle jeg treffe min første ball. For å si det sånn, det tok sin tid før jeg traff. Etter ca 1000 slag bestemte vi oss for å spille videre fra den beste ballen (altså vertsfaren min sin), ellers hadde vi aldri kommet oss i mål. Jeg hadde det jo veldig gøy, men jeg tror at de som så meg må ha hatt det minst like gøy! 

Men det viste seg faktisk at jeg er litt flink! Jeg klarte nemlig, ikke bare en gang, å treffe den spikeren (tee) som ballen er på, og få den til å fyke mange meter, UTEN at ballen flyttet på seg. Det er godt gjort!

To gjester på golfplassen



Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre sånn "golfbil", så for meg var jo det et lite høydepunkt det også! Etter 2 timer på 6 hull, ga vi oss for dagen.

På kvelden dro jeg og vertsmoren min på en akustisk konsert til Bachelor Girl. Jeg hadde ikke hørt om dem før, men jeg likte i alle fall de akustiske versjonene veldig godt. Det var ingen stor konsert, og lokalet var skikkelig fint. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilder, men nå har det seg slik at jeg skal på konsert der igjen på søndag, og da skal jeg huske kamera!

- Beccy

søndag 24. juli 2011

Welcome BBQ

Heihei der ute!

Det er rett og slett forferdelig det som skjedde i Oslo, spesielt det på Utøya! Hvordan kan man være så grusom? Til tross for at tankene mine er med dere i Norge, etter to så forferdelige hendelser, og at jeg stadig sjekker pcn for nye oppdateringer på hva som foregår, hadde jeg egentlig en veldig fin dag i dag.

I dag ble det holdt "Welcome BBQ" for meg og de fire fra PNG - jeg tror det var rundt 5o gjester. Vi stilte med grillmat, og alle gjestene hadde med enten salat eller en dessert. Selv bakte jeg skolebrød, noe gjestene likte veldig godt, så jeg har fått i oppdrag om å lage de til flere anledninger.

Resultatet


Jeg har også fått høre at jeg har kommet til Australia i den perfekte uka. Min første uke her har nemlig vist seg å være den kaldeste uka på denne tiden siden 1950! Det er ganske  fascinerende å se at alle Aussie'ne har på seg en tynn jakke, og har det ganske greit, og de to (Jeg og Will fra Sverige) fra kalde Norden, frysen som bare det! Men det begynner å bli varmere - finally! I dag hadde vi hele 16  grader, og solskinn i noen timer, selv om det akkurat nå begynte å regne igjen... (Det høres kanskje ikke kaldt ut, men det er faktisk det!)

Jeg sender varme tanker fra Australia til alle dere pårørte i Norge, og selv om jeg ikke er til stede, er jeg med dere i tankene!

torsdag 21. juli 2011

High School i Australia

Hei på dere!

I dag var jeg på skolen for andre gang, og jeg må si at det egentlig er ganske trivelig!

Da jeg møtte opp på skolen på onsdag ble jeg møtt av to jenter som går U11 sammen med meg. De viste meg de ulike klasserommene og introduserte meg for alle lærerne jeg skal ha i år. Skolen er utrolig stor, og jeg skjønner virkelig ikke hvor hvilket klasserom er. Akkurat det er litt kjipt siden det bare er noen få minutter mellom hver time, men nå har jeg blitt kjent med en del folk, så de viser meg veien. Til tross for at det er kaldt, møtes vi ute i pausene, og alle ble i dag enige om at det virkelig måtte være en kald vinter i år, når til og med en fra Norge frøs!

Jeg som gledet meg til sommer og sol i Australia!


Jeg tror jeg aldri har ledd så mye på en første skoledag som det jeg gjorde her. I Australia vet de jo like lite om Norge, som det vi vet om Australia og andre land på denne siden av kloden. Jeg ble spurt så utrolig mange teite ting! F. eks:

- Har dere iPod i Norge?
- Har du facebook, vet du hva internett er? (Her svarte jeg at jeg aldri hadde hørt om det, men etter at de startet å forklare det til meg, skjønte de fort at jeg tullet)
- Har du en pc?
- Har du hørt om Harry Potter?
- Snakker dere norsk i Norge?
- Kan du gå over grensen til Sverige? Mitt svar: "Vi kan ikke gå, men vi pleier å ri på elger."

Dagens lille høydepunkt for de i "food tec." klassen min var nok en norsk enkroning. De datt jo nesten av stolen da de så at den hadde et hull i seg, og nå skal alle lage smykker av den :3

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det er å gå med uniform hver dag, så tenkte jeg å si litt om det: Jeg tror ikke jeg ville likt å gå i uniform gjennom hele skolegangen, men for et år er det helt greit, og egentlig litt gøy :P

- På morningen slipper man å tenke på hva man skal ha på seg.
- Vi som har blå skjorte (U11 og U12) har egne køer i kantina, egne doer ++
- Til neste år får vi "fotballdrakter" som en del av uniformen med et kallenavn, noe alle gleder seg veldig til!!
- Jeg har fått tre sett med uniform, så vi går ikke med det samme hver dag ;)


- Rebecca

tirsdag 19. juli 2011

Første...

... skoledag. I dag hadde jeg min første dag på skolen. Det ble ikke så mye skole (ikke at det gjør meg noe), men jeg fikk hilse på lærerne mine, fikk se skolen, velge fag (engelsk, matte, kjemi, biologi, musikk og matfag), og sist men ikke minst fikk jeg skoleuniformen. Det var litt av et slit å få tak i den!

Chris er så søt!


Den første uniformen jeg fikk var beregnet for 16 år, men etter å ha prøvd den viste det seg at det sikkert hadde vært plass til to av meg i den, så de på kontoret fikk seg en god latter. Etter litt mer prøving og feiling  endte det til slutt med en uniform beregnet for 12 år. Jodaså... Enten er de størrelsene ekstremt store, eller så må tolvåringer i Australia være litt av noen kjemper!

Selv om blå ikke akkurat er min farge, er ikke uniformen i seg selv så aller verst. Skoene derimot! De er rett og slett fantastisk stygge. Skikkelige klompsko som de vi kjenner fra film, så det blir nok gøy å gå rundt i dem i 10 mnd.



... rotarymøte. Det var noe helt annet enn det jeg var vandt med fra Norge. For det første var de mye flere, og det hele virket på en måte litt mer ordentlig (ikke ta dette personelig kjære Bundefjorden). Alle hadde navneskilt, noe som gjorde det litt lettere for meg. I tillegg måtte man opp å snakke i mikrofon, noe som igjen var litt skummelt. MEN så kom dagens lille høydepunkt!

Jeg hadde sittet og pratet med en av medlemmene i sikkert en halv time. Vi pratet om alt mulig rart, og kom selvfølgelig til slutt inn på spørsmålet hvorfor jeg valgte å reise med Rotary. Da jeg så svarte at det hovedsakelig var fordi moren min er president i klubben jeg reiser med, så han bare rart på meg og spurte: "What? You aren't from Australia? I thought you were one of our outbound students!" - Siden jeg egentlig føler meg skikkelig dårlig når jeg snakker ble så utrolig glad da han sa det, og smiler like mye hver gang jeg tenker på det :D

Hilsen "Beccy with two different shoes" (mitt nye kallenavn her nede)

mandag 18. juli 2011

Winter Wonderland in Sydney

G'day mate!

I dag dro vertsfamilien og jeg til Sydney. Vi skulle hovedsakelig hente to jenter fra Papa New Guinea som skal være her i 4 uker, men de tenkte at de kunne vise meg litt av byen når vi først var der.

Siden jeg skal til Sydney neste helg for å se på de klassiske tingene som f. eks operaen, valgte de å vise meg litt andre ting i dag. Det hele startet med at vi tok oss en tur på "Sydney fish marked", sånn at jeg skulle føle meg litt som hjemme i Norge. Jeg har aldri sett så mye fisk på en gang!



Siden vertsfaren min er et lite matvrak måtte vi selvfølgelig ta oss en liten snack. Det ble et fat med diverse fisker, reker, skjell ++. - Veldig godt :)

Etter fiskemarkedet dro vi videre til Darling Harbor der de viste meg China Town og et digert marked.

Sydney

Til tross for at det er veldig kaldt her, tok vi oss en tur på Bondi Beach, og overraskelsen var stor da vi plutselig så en skøytebane midt på stranda. Det var veldig søtt hvordan de hadde prøvd å skape litt vinterstemning med små grantrær, såpe som snø, små boder, og noen elger. De lurte selvfølgelig med en gang på om ikke jeg hadde lyst på en "Bratwurst", men jeg takket nei, så vi tok oss en kopp kaffe istedenfor.

Bondi Beach

Skøyting på stranda!



Bratwurst


Til slutt viste de meg Moderntown (området rundt universitetet), der vi spiste kveldsmat på en Thai-restaurant. Så var tiden inne for å hente de to jentene fra flyplassen. Dere kan kanskje tenke dere at Papa New Guinea ikke akkurat er det mest moderne stedet i verden. Så jentene har aldri sett en dusj, en do, tatt på seg bilbelte, tatt fly, og mye mer - så reisen, og hele oppholdet blir nok et utrolig eventyr for dem!

I morgen skal jeg ta en titt på skolen min, og det er nok litt kjipt å tenke på at jeg i Norge ville hatt ca 4 uker til med ferie, menmen!

Hilsen Rebecca :)

lørdag 16. juli 2011

Ut på tur!

Heihei! Jeg lever fortsatt. Etter en reise på rundt 30 timer, er jeg endelig hjemme hos den første vertsfamilien min i Australia.

Det hele startet altså i går kl 03.30, da koffertene ble lasset inn i bilen, og jeg lukket husdøra vår for siste gang på et år. Det var ikke lett å dra fra de aller beste vennene man kan ha, men jeg vet jo at vi møtes igjen "snart".

Da vi ankom på Gardermoen møtte jeg de 4 andre utvekslingsstudentene som skulle til Australia gjennom Rotary, og kort tid etter satt vi på første fly, av totalt tre, mot Brussel.


Flyturene fra Brussel til Abu Dhabi og fra Abu Dhabi til Sydney gikk mye raskere enn det jeg hadde forventet. Vi fikk god mat, og med flere hundre filmer var det i alle fall nok av underholdning.



Etter ca 26 timer var vi vel fremme i Sydney. Akkurat da var den største sorgen å ikke få igjen kofferten, siden den så og si inneholdt alt jeg eide, og gleden var stor da jeg endelig så den på bagasjebåndet. Det var litt styr å komme seg ut av sikkerhetsområdet siden det var egne køer for alt mulig, men vi fant frem til slutt.

Jeg skulle bli hentet av de to første vertsfamiliene mine, og da vi gikk ut av døra og så alle de menneskene som skulle hente noen, var den første tanken som slo meg; "Tenk om jeg ikke finner familien!?" Bare to sekunder senere slapp jeg å tenke mer på det. På første rad så jeg fire smilende Rotaryanere med en stor plakat "Welcome Rebecca". Sammen satte vi oss på en liten kafé og pratet litt om både ditt og datt. Vertsfaren min fortalte at en tidligere utvekslingsstudent hadde lagt på seg 21 kilo under oppholdet, og smilende dro han opp to esker med donuts og sa: "Det er best du starter nå, selv om det bare er to kilo hver måned!" Selv håper jeg at buksene fortsatt passer på vei hjem, så jeg har ikke helt planer om å bryte den rekorden ;)

Det tok ca to timer å kjøre hjem, og til ære for meg kjørte vi over Harbor Bridge der jeg for første gang fikk se operahuset. Da vi var fremme fikk jeg hilse på hundene deres, og fikk en liten omvisning i huset. Så var det rett i seng, og etter noen timer søvn er jeg nå lys våken, og skal stå opp om tre timer.

Hilsen Rebecca :)